Uusimmat ilmoitukset

Herkkä 2006-tamma opetusmestariksi ja maastokaveriksi

MyydäänLisää suosikeihin
Hinta: 7000 EUR 7000 EUR
Ota yhteyttä matilda.kirjavainen (a) gmail.com
Lisätty 2020-01-30

Kuvaus

Myydään sopivan kodin löytyessä 2006 syntynyt estesukuinen eestinurheiluhevonen. Laadukas harrastekilpahevonen tai hyvän mielen treenikaveri joka lajiin. Älykäs ja herkkä tamma, oma moottori, esteillä kuumuu vähän mutta on täysin säädeltävissä.

Sopisi parhaiten kenttäratsastajan tyyppiselle aktiiviharrastajalle, joka osaa houkutella ison laadukkaan laukan esiin. Koulupuolella liikettä ainakin HeA-tasolle asti, osaa myös avot, sulut ja estevaihdot, myös kouluvaihdot taitavalla ratsastajalla. Koulutreenikaverina ja maastokaverina toimii todistetusti ratsastuskoululaisillekin, mutta on parhaimmillaan osaavan ratsastajan alla. Estehevosena en suosittele ensimmäiseksi estehevoseksi muuta kuin pienille radoille, koska ei anna virheitä anteeksi isoilla esteillä ja ollut nyt pitkä tauko isoista esteistä ja ratatehtävistä kuskin puuttuessa. Vuonna 2019 ja sitä ennen myös pukitellut kierroksilla käydessään yksittäisiä köyrypukkeja, mutta ne lopetti kokonaan GastroGard-kuurin myötä. Vuonna 2020 rauhoittunut ja tasoittunut huimasti. Ei enää myöskään kerää ylimääräistä virtaa ratsastuksettomista päivistä. Ei tarvitse päästä kilpailevaan kotiin, mutta joku kokenut ammattilainen olisi hyvä olla apuna.

Kisannut aikoinaan 110 cm ja 120 cm asti (3-taso), viime vuosina vain koulua HeC/HeB/HeA ja muutamia kertoja 90-100 cm (2-taso) hevosesta riippumattomista syistä. Ei ole hypännyt kunnon ratoja säännöllisesti pitkään aikaan, joten ei ehdi enää takaisin 3-tason kilpailuihin tai isoille radoille ikänsä puolesta, vaikka terveyden puolesta ei olekaan mitään estettä treenata esteratoja. Hypännyt aikoinaan myös maastoesteitä ammattilaisten silmän alla. Olisi kuulemma "aivan kenttähevonen". Nopea, ketterä, rohkea, menee veteen jne.

Viime aikoina valmentauduttu ratsastajan kiinnostuksen mukaisesti koulupuolella noin kerran viikossa (HeB-A), myös läpiratsastettu ammattilaisten toimesta. Reissannut trailerilla ja käynyt myös ulkopuolisissa valmennuksissa useilla eri Pirkanmaan talleilla. Läpiratsastettu esteradoilla kotona kisakuskien puuttuessa, mutta ei säännöllisesti. Maastoiltu aina säännöllisesti kaikissa askellajeissa, enimmäkseen yksin, nähnyt ns. kaiken. Ei pelkää mitään tiettyä, mutta reaktiivinen perusluonne näkyy, jos esimerkiksi juoksija ilmestyy yhtäkkiä kulman takaa. Erittäin varmajalkainen niin metsissä, pelloilla, harjuilla, autoteillä kuin kaupunkiympäristöissäkin. Edustanut seudun hevosia kaupungin ydinkeskustan yleisötapahtumassa ilman harjoittelua.

Kiltti hoitaa ja kengittää. Hyvät kaviot. Tammapäivinä hieman tammamainen ja komenteleva muita hevosia kohtaan, eli omistajan pitää ymmärtää tammamaista herkkyyttä. Maastakäsittelyssä kuuliainen, älykäs ja nopea oppija. Kiltti lapsia kohtaan ja on ollut oiva talutusratsukin, mutta ei ole pelkästään lasten hevonen. Asuu nyt suurella yksityistallilla, mutta tottunut asumaan myös vilkkaissa ratsastuskoulurakennuksissa. Tarhannut sekä tammakaverin kanssa että yksin. Pärjännyt sekä kokopäivätarhauksessa että puolipäivätarhauksessa. Laiduntanut kesällä puolipäiväisesti. Ei huonoja tallitapoja. Ei ole tavannut rikkoa mitään eikä myöskään riehua. Liikutettu ja hierottu aina säännöllisesti. Ollut nykyisillä omistajilla 6,5 vuotta. Hevonen myydään aikuisten ratsastajien elämäntilanteiden muuttuessa suuresti. Omistaja on teettänyt myynti-/ostotarkastuksen Teivon klinikalla 09/2019. Ell Meeri Rantanen: "Hyväkuntoinen 13-vuotiaaksi estehevoseksi. Hevonen sopii myytäväksi mihin tahansa käyttöön." Paperit saatavilla. Ostaja saa teettää uuden ostotarkastuksen haluamallaan laajuudella haluamallaan klinikalla. Suu hyvässä kunnossa, ei hoitotarpeita, tarkastettu viimeksi 6.11.2019 / hampaisiin erikoistunut eläinlääkäri Jessica von Wendt.

Saatavilla linkkejä tuoreisiin videoihin sähköpostitse. Kuvia myös Sukupostissa nimellä Amancer. Hevonen kokeiltavissa Kangasalla Wääksyn Kartanon tallilla. Vuokraaminen on mahdollista Kangasalla ennen ostopäätöstä, ei anneta ylläpitoon. Koeaika kotitallilla tai ehkä jopa muulla tallilla on mahdollinen, jos kokeilija huolehtii Wääksyn Kartanon maksuista ja hevosen vakuutuksista yms. koeaikana.

Hinta ei ole ehdoton, tarjotakin saa.

Hintaan eivät sisälly mutta saatavilla myös:
- CWD:n estesatula, teetetty hevosen selkään
- Vasikannahkainen koulusatula Prestige X-Helen, 17'', MW
- Kahden hevosen Böckmann Comfort -traileri
- Alfako Mini -kisakaappi traileriin
- Suitset, kuolaimet, paljon loimia, kaikki muut varusteet ja tavarat

Tiedot

Hevosen nimi Amancer
Sukupuoli Tamma
Syntymävuosi 2006
Säkäkorkeus (cm) 165 tai vähän alle
Koulutustaso Helppo A
Hyppytaso (cm) 120
Käyttötarkoitus Harraste
Hintaluokka 5001-8000 €
Yhteydenottoja toivotaan Sähköpostilla

Sijainti


Pontuksentie 12, 36270 Kangasala

Hae ilmoituksista