Uusimmat ilmoitukset

Koulupainotteinen yleishevonen

MyydäänLisää suosikeihin
Hinta: 5800 EUR 5800 EUR
Ota yhteyttä 050 5368264 klo 18 jälkeen
Lisätty 2020-11-07
Lähettäjä

Kuvaus

Myydään vuonna 2005 syntynyt puoliveriruuna Royal Highness eli “Hessu.” Hessu on taitava sekä este-,että kouluratsastuksessa. Maastossa Hessu jännittää ja tarvitsee sinne hevoskaverin ja varman ratsastajan. Hessu on siro ja kaunis pikku heppa, säkäkorkeutta tältä hurmurilta löytyy noin 157 cm.

 

Koulupuolella Hessulta onnistuu kuviot Vaativa B-tasolle asti. Liikkuu helposti oikeinpäin ja muutenkin kevyesti ja vaivattomasti. Tällä hetkellä Hessu on mukana kouluratsastuksen aluevalmenusrenkaassa junioriratsastajan kanssa.

Hessu on herkkä, mutta sietää napakammatkin avut eikä suutu ratsastajalle, vaikka ratsastajan avut olisivatkin välillä vähän sinne päin. Jännittyessään Hessu yleensä hidastaa/liikkuu jännittyneemmin jos ratsastaja jää puristamaan tai niin sanotusti käsijarru päälle, mutta ei suutu. Herkkyydestä huolimatta Hessu on joskus hidas avuille, joten toimii parhaiten selkeillä avuilla jo hieman osaavammalla ratsastajalla.

 

Rataesteetkin sujuvat tältä herralta mukavasti. Se on kiltti hypätä myös hieman osaamattomammankin ratsastajan kanssa. Meillä hevonen on hypännyt viikottain pieniä esteitä ja Hessu tykkää siitä hommasta kovasti.

 

Hessu on ollut erittäin terve. Siitä löytyy hyvät RTG-kuvat vuodelta 2019. Hessu on tarkastettu ja taivutettu myös tänä syksynä ilman mitään löydöksiä. Hessu on hyvä kengittää, lastautuu hyvin ja matkustaa nätisti. Vieraat paikat ovat Hessulle haastavia, se jännittää vieraissa paikoissa. Jännittyessään se vetäytyy omaan kuoreensa, eikä reagoi ratsastajan apuihin tehokkaasti. Hessulla on kilpailtu kouluratsastuksessa kaksi kautta, mutta kilpailuissa se valitettavasti alisuoriutuu voimakkaasti. Kisaverryttelyssä se vielä toimii ja on mukava ratsastaa, mutta aitojen sisällä jännittyy, eikä enää suorita.

 

Näkisin tämän hevosen juniorilla tai aikuisella, joka haluaa kehittyä, mutta jonka tähtäin ei ole isoissa kisoissa. Rutiinit, riittävä liikunta ja muiden hevosten seura ovat tärkeitä tälle hevoselle. Hessu ei ole läheisriippuvainen: Liikutuksen jälkeen Hessu viihtyy hyvin yksin tallissa, matkustaminen/kopissa olo onnistuu yksin eikä kentälle yksin jääminen kaverin lähtiessä ole ongelma. Heppakavereiden seura kuitenkin selvästi rauhoittaa Hessua. Siksi Hessu voisi sopia myös ratsastuskouluun, joissa usein on selkeät rutiinit, paljon liikuntaa ja hevoskavereita koko ajan ympärillä. Mielestäni Hessu ei kuitenkaan ole aloittelijoiden ratsu. Näkisin sen jo perustaidot osaavien ratsastuskouluoppilaiden  ratsuna, “elämyshevosena”, jolla pääsee harjoittelemaan uusia juttuja.

 

Hevosen hinta 5800.

Hevosesta voit tiedustella numerosta 050 5368 264 (iltaisin klo 18 jälkeen). Lisää kuvia, videoita  ja tietoja löydät instagramista tililtä riderkivipelto.

Tiedot

Hevosen nimi Royal Highness
Sukupuoli Ruuna
Syntymävuosi 2005
Säkäkorkeus (cm) 157
Koulutustaso Vaativa B
Hyppytaso (cm) 90
Käyttötarkoitus Harraste
Hintaluokka 5001-8000 €
Yhteydenottoja toivotaan Puhelimitse

Sijainti


Alajärvi, Etelä-Pohjanmaa

Video

Hae ilmoituksista