7v Welsh Part Bred -tamma

Myydään
Ota yhteyttä Puhelin 040 771 0213
Sähköposti arettamariaana@hotmail.com
Lisätty 2022-09-22

Kuvaus

7v Welsh Part Bred -tamma Sienna.

Todella kiltti ja helppo käsitellä. Hoito, lastaus, matkustus, kengitys sujuu. Luonteeltaan aivan ihana, rakastaa ihmisiä ja on seurallinen. Tulee toimeen kaikkien hevosten ja muiden eläinten kanssa. Sopeutuu laumaan nopeasti ja väistää nätisti muita. Ollut meillä ollessaan aina tammalaumassa.

 

Siennalla diagnosoitu tammikuussa 2022 eosinofiilinen IBD, jonka oletetaan olevan allergiaperäisesti puhjennut. Oireilu näkyy ratsastuksessa useimmiten pysähtelynä, eli kipeänä kieltäytyy liikkumasta, liikkuu vaivalloisesti tai säikkyy ja sinkoilee ”turhan takia”. Imurel-lääkityksellä saatiin kuntoon ja kesällä toiminut hyvin täysin ilman lääkitystäkin. Nyt syksyn tullen alkanut vähän oireilemaan. Ruokavalio yksinkertainen, syö heinää, rypsiä ja suolaa. Allergiatestit otettu ja on allerginen kauralle, vehnälle, ohralle ja sinimailaselle. Ollut meillä vapaalla, kuivalla heinällä ja pysyy näin hyvässä kunnossa.

 

Siennalla on valmentauduttu koulu- ja estepuolella.

Ratsastaessa laadukkaat ja pehmeät liikkeet. Edestä kevyt ja kädelle miellyttävä, ei heilu eikä pelaa kuolaimella. Koulupuolella menty hyvin perusasioita ja haettu omaa eteenpäinpyrkimystä. Väistää hyvin ja tehty myös avot ym. Toiminut myös lapsiratsuna käynnissä ja ravissa. Laukannostoihin ja eteenpäinpyrkimykseen tarvitsee osaavan ratsastajan, sillä on tarkka apujen oikea-aikaisuudesta. Enemmän diesel-mallia käynnistyessään ja liikkeiltään.

Hyppää mielellään ja menee kaiken yli rohkeasti. Rataesteillä mukavuusalue 80-90cm. Yksittäisenä menty 115cm, irtona 130cm. Omaa energiaa löytyy esteille.

Maastossa tarvitsee vetoavuksi kaverin tai ihmisen. Tällöin menee reippaana ja tyytyväisenä!

 

Tällä hetkellä hevosen omistaa kaksi tavoitteellista ratsastajaa ja tähän tamma ei sovi taudin ailahtelevuuden vuoksi. Hyvänä ollessaan todella kiva, oireillessaan todella ailahteleva (jumittaa tai sinkoilee). Sopisi hyvin harrasteluun osaavalle ratsastajalle tai miksei vaikka Welsh-siitokseenkin. Ei myydä lapselle eikä aloittelijoille. Ainoastaan kotiin, jossa ymmärretään IBD-hevosen tarpeet.

 

Suomessa syntynyt ja kasvatettu, koko historia tiedossa.

Hevosen mukaan voi ostaa varusteet.

Sijainti Siilinjärven Kehvolla.

Paljon kuvia ja videoita saatavilla. Löytyy myös Instagramista @siennantiimi 

 

Hintaluokka 5 - 7k, mutta jos rakastava koti löytyy, ei jää hinnasta kiinni.

Tiedot

Hevosen nimi Sweet ´n Sassy, "Sienna"
Sukupuoli Tamma
Syntymävuosi 2015
Säkäkorkeus (cm) 164
Koulutustaso Helppo B
Hyppytaso (cm) 90
Käyttötarkoitus Harraste
Hintaluokka 5001-8000 €
Yhteydenottoja toivotaan Sähköpostilla tai puhelimitse

Sijainti


Kehvo, Siilinjärvi

Hae ilmoituksista