Laadukas ja osaava pieni suomenhevonen

Myydään
Ota yhteyttä 040 845 8938
Lisätty 2024-02-13
Lähettäjä

Kuvaus

Omistajan harrastuksen lopettamisen myötä myydään herkkä ja upea suomenhevonen Lehden Erityinen.

- säkä n. 148cm (ei otettu virallista viimeistä mittausta vielä)
- syntynyt 2015
- ruuna
- isä Jaime, emän isä Auran Aapeli
- kilpaillut koulu-, este-, ja kenttäratsastuksessa

Lefa on erittäin kiltti ja monipuolinen pienhevonen. On kuitenkin haastava ratsastaa herkän luonteensa puolesta. Jännittyy helposti ympäristöstä ja muista hevosista. Herkkyytensä puolesta ei sovellu aloittelijoille. Ratsastajalta vaatii paljon kärsivällisyyttä ja rauhallista istuntaa. Tarvitsee ratsastajalta aina luottamuksen, jonka vuoksi on vain yhden ihmisen hevonen. Ratsastaessa kuuma ja vaikeahko. Lefa on erittäin taitava teknisesti, tekee tulevaisuudessa kaikki temput oikealle ratsastajalle. Omaa kolme hyvää askellajia, mutta etenkin käynti ja laukka ovat ponin parhaimmat puolet. Esteillä vauhdikas, mutta aika simppeli hypättävä ja omaa hyvän esteälyn. Hyvin suoraviivainen, ei kieltele tai kyttäile turhaan. Sileällä vaatii ihan oikeasti osaavan kuskin, etenkin kouluradalla. 

Saavutuksia

- kasvattajakilpailu 2021 esteillä 3. sija
- 4-v laatuarvostelufinaali 2019 3. sija
- useita sijoituksia sekä este- että kouluratsastuksesta

Koulussa taitaa helppo A:n asiat, esteillä kilpailtu 90cm, mutta skouppia isompaan. Treeneissä tehty 100-110cm tehtäviä. Kentässä kilpailtu 80-90cm tehden maastot aina virheittä.
Hypätty vähän ja säästeliäästi omistajan koulupainotteisuuden takia.

Ei ole opetettu ajolle. Menee veteen ja rakastaa uimista. On maastoiltu paljon.
Kaikki hoitotoimenpiteet sujuu ongelmitta ja ilman rauhoitusta (kengitys, rokotus, raspaus, lastaus yms.) On myös todella kiltti kuljettaa. Lefa on hyvin seurallinen ja luonteeltaan Puuha-Pete.
On tarhannut yksin ja kaverin kanssa. Vaatii kaverin, joka ei yhtään pomota tai muuten ahdistuu. Ollut pihatossa ja tallissa, tällä hetkellä on pihatossa samankokoisen ponitamman kanssa.
Ollut samalla omistajalla 3 vuotiaasta asti ja kasvattajat ovat olleet mukana elämässä koko ajan, eli koko historia on täysin tiedossa. Tiettävästi terve. 

Tästä ihana hevosystävä esimerkiksi erittäin taitavalle poniratsastajalle, jolla on aikaa ja intoa opetella taitavan ponin kanssa! Tällä hetkellä omistajan ajanpuutteen vuoksi on ollut kevyellä liikutuksella ja vapaan heinän takia ponilla on jonkun verran ylimääräisiä kiloja, mutta muuten täydessä treeni- ja kilpailukunnossa. 

Vain hyvään ja rakastavaan kotiin, jossa ymmärretään ponin herkkyys 😊 myyn vain, jos ponille löytyy oikea henkilö.
Sijaitsee Keski-Suomessa Jämsässä.
Kokeilumaksu 20€.
Lisää videoita ja kuvia saa pyytämällä, löytyy myös instagramista @lehdenerityinen sekä @eqteamrupponen tileiltä.

Tiedot

Hevosen nimi Lehden Erityinen
Sukupuoli Ruuna
Syntymävuosi 2015
Säkäkorkeus (cm) 148
Koulutustaso Helppo A
Hyppytaso (cm) 100
Käyttötarkoitus Kilpa
Hintaluokka 12001-15000 €
Yhteydenottoja toivotaan Puhelimitse