Näyttävä suomenhevonen

MyydäänLisää suosikeihin
Hinta: 5800 EUR 5800 EUR
Ota yhteyttä lila.havusela@phnet.fi
Lisätty 2021-11-22
Lähettäjä

Kuvaus

Myydään ajankäytöllisistä syistä kiltti ja yritteliäs suomenhevosruuna, syntynyt 2011.


Hevonen on jykevähkö, äärimmäisen kiltti ja herkkä, helppo käsitellä. Tehnyt ratsun töitä muutaman vuoden, ammattilaisen apua on hyödynnetty. Alun perin ravuriksi yritetty huonolla menestyksellä. Oppii nopeasti, vaikka välillä yrittää korjata tilanteen vauhdilla. Laukkaa mielellään, mutta laukka on edelleen vauhdikasta selästä käsin. Maastossa tämä ei haittaa, mutta kentän kaarteissa voi huimata vaikka hevosella on hyvä tasapaino. Paljon maastoiltu, mitä tekee mielellään ja pelottomasti yksin tai porukassa, jonon ensimmäisenä tai viimeisenä.


Käynti ja ravi hyvin säädettävissä ja työstettävissä alun hössötyksen ja rentoutumisen jälkeen. Oman takapuolen alle ne tuntuvat kelpo askellajeilta jo, ja osaavan kuskin alla näyttävät silmään jopa laadukkaalta. Hevonen on kevyt ratsastaa, mutta vaarana on välillä vahvaksi tuleminen, joten tarvitsee kokeneen ratsastajan, joka osaa tarvittaessa auttaa hevosta. Osaa avot, sulut, väistöt.


Juoksutuksessa toimii ääniavuin. Ei ole hypätty, mutta ainakin maapuomien yli pääsee ongelmitta.


Hevosella sujuu koppikärryttelyt ja rekeäkin se on vetänyt (voin myydä reen, luokin, setolkkakellon ym. mukaan).


Tarhaa yksin tai laumassa, jossa ottaa helposti oikeudenmukaisen laumapoliisin roolin.

Hoidettu huolella ja rakkaudella. Madotukset, rokotukset, kengitykset, hieronnat ym. Hevoskiropraktikko viimeksi käynyt läpi nyt marraskuussa.


Hevonen ei ole pakkomyynnissä ja myydään vain sille sopivaan kotiin henkilölle, jolla on koulutustaitoa viedä tätä kultakimpaletta eteenpäin. Vaikka on kiltti mussukka, hevonen ei mielestäni sovellu lapsille tai aroille aikuisille kokonsa ja alkuinnokkuutensa vuoksi.


Jos kiinnostuit tositarkoituksella, laita ensin viestiä sähköpostilla itsestäsi, osaamistasostasi ja kodista jollaisen voisit tarjota.

Tiedot

Hevosen nimi Sirun Suhari
Sukupuoli Ruuna
Syntymävuosi 2011
Säkäkorkeus (cm) 165
Koulutustaso Perusratsastettu
Hyppytaso (cm) 40
Käyttötarkoitus Harraste
Hintaluokka 5001-8000 €
Yhteydenottoja toivotaan Sähköpostilla

Sijainti


Vierumäki, Heinola

Hae ilmoituksista