Esitellään 3-vuotias new forest-tamma

Myydään
Hinta: 3000 EUR 3000 EUR
Ota yhteyttä Enni Lahti
enni.v.lahti@gmail.com
0413147546 (viestit tai whatsapp)
Lisätty 2023-03-14

Kuvaus

Esitellään 3-vuotias new forest-tamma (ei-kantakirjakelpoinen, X-sektio). Säkä n. 140cm tällä hetkellä, takakorkea joten kasvaa vielä jonkin verran (molemmat vanhemmat n. 144cm). Irtopalaleikattu 12/22, vej vuohisessa pieni pala, parantunut hyvin ja nyt normikäytössä.

Luonteeltaan kiltti ja rohkea, ehkä hieman kilpaponin luonnetta joten voisi sopia lajiin kuin lajiin. Ei ole ilkeä, ei pure eikä potki epämukavassakaan tilanteessa. Ei pahemmin kyttäile asioita, pelkoreaktio on lähinnä jähmettyminen tai säpsähtäminen. Rakastaa ihmisen kanssa oleskelua, rapsutuksia ja huomiota. Utelias, tulee toimeen kaikenlaisten hevosten kanssa ja etsii hyvin oman paikkansa laumassa. Tarhannut sekä tammojen että ruunien kanssa. Asunut sekä pihatossa että tallissa. Tällä hetkellä kengitetty ympäri, ollut myös kengättä. Kengityksestä ei sano sen suurempia, mutta kaipaa rutiinia jalkojennostoon vielä jonkin verran. 

 

Ollut kärryjen edessä 6 kertaa, tarvitsee siis siihen rutiinia ollakseen amatöörin ajettavissa mutta toiminut ammattilaisen kanssa kivasti tähän asti; ei kyttäile tai pöljäile kärryjen edessä. Maastoillut sekä yksin että porukassa, toimii maastossa kivasti maastakäsin eikä pahemmin pelkää normaaleja autoja. Tottunut pienestä asti traktoreihin ja muihin koneisiin, asunut samassa paikassa ja samalla omistajalla 6kk ikäisestä asti. 

Satula ollut selässä ja painoa laitettu, ei ole tästä sanonut sen kummempia. Irtohypytetty, juoksutusta opeteltu, ohjasajettu. Tällä on hyvä liike, joustava ravi ja laukka, matkaavoittava käynti ja luontainen tapa kantaa itsensä. 

Matkustanut trailerissa useamman kerran, matkustaa tosi kiltisti ja lastautuu ruuan perässä hyvin. 

Ei vapaalle heinälle enkä suosittele laidunnusta, koska lihoo tosi herkästi. Hampaat raspattu säännöllisesti 5-6kk välein, sudenhampaat tippuneet itsestään pois. Hiekkakuvattu viime joulukuussa irtopalaleikkauksen yhteydessä, ei ollut silloin hiekkaa. Madotettu säännöllisesti näytteiden mukaan, hierottu myös säännöllisesti 1,5 vuoden ikäisestä asti. 

Voisi hieman vanhempana sopia esimerkiksi kilpailevan junnun käyttöön, kapasiteettia on sekä esteille että kouluun - ja miksei esimerkiksi valjakkoonkin. Tällä hetkellä esitellään vain aikuisen käsiin, koska nuori ja sähikäinen poni. 

 

Nähtävänä Marttilassa, Turun lähellä. 

Yhteydenotot viestitse/whatsappin kautta 0413147546 tai sähköpostitse enni.v.lahti@gmail.com

Saatavilla runsaasti videoita eri tilanteista. 

hp. 3000€

Tiedot

Hevosen nimi Miller's Twilight
Sukupuoli Tamma
Syntymävuosi 2020
Säkäkorkeus (cm) 140
Rotu New Forest
Käyttötarkoitus ---
Koulutustaso Kouluttamaton
Hyppytaso (cm) 40
Hintaluokka 2001-5000 €
Yhteydenottoja toivotaan Sähköpostilla tai puhelimitse

Sijainti


Marttila

Hae ilmoituksista