Ratsut.fi on hevosten ja ponien kauppapaikka, jonne yritykset ja yksityishenkilöt voivat jättää ilmoituksen maksutta. Palvelussa voit ilmoittaa myytävistä tai vaihdettavista hevosista, suomenhevosista ja poneista. Lisäksi voit ilmoittaa hevostarvikkeista ja -palveluista. Voit myös jättää palveluun ostoilmoituksen. Palvelua ei saa käyttää muiden tuotteiden tai palveluiden mainostamiseen.

Ilmoituksia voi hakea ja selata rekisteröitymättä. Ilmoituksen jättämistä varten palveluun tulee rekisteröityä. Yhdellä käyttäjällä voi olla korkeintaan 10 ilmoitusta kerrallaan palvelussa. Samasta hevosesta saa jättää vain yhden ilmoituksen kerrallaan. Ylimääräiset ilmoitukset poistetaan automaattisesti ilman eri varoitusta. Ilmoitus säilyy palvelussa 30 päivää, jonka jälkeen se poistuu automaattisesti. Vanhentuneita ilmoituksia ei pysty palauttamaan.

Ilmoitusta voi päivittää julkaisuaikana ja sen voi poistaa koska tahansa. Ilmoituksen voi myös uusia ennen sen julkaisun päättymistä, jolloin se julkaistaan uudelleen korkeintaan 30 päiväksi kerrallaan.

Lisämaksusta ilmoituksen saa näkyviin 60 tai 90 päiväksi kerrallaan.

Palveluun jätettävien ilmoitusten tulee olla totuudenmukaisia ja asiallisia. Jos et ole hevosen omistaja, tulee sinulla olla omistajan lupa ilmoituksen jättämiseen. Kun jätät ilmoituksen, täytä kentät mahdollisimman tarkasti. Kaikki kentät eivät ole pakollisia, mutta vaikuttavat hakutuloksiin. Varmista siis paras mahdollinen löytyvyys ilmoituksellesi täyttämällä lomake niin hyvin kuin mahdollista.

Asiattoman ilmoituksen jättäminen johtaa käyttäjätunnuksen ja ilmoituksen välittömään poistamiseen. Ratsut-palvelun ylläpito ei vastaa ilmoitusten sisällöstä eikä ajantasaisuudesta. Asiattomista ilmoituksista pyydetään kuitenkin ilmoittamaan ylläpidolle Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai ilmoituksessa olevalla "Ilmianna asiaton ilmoitus" -toiminnolla (vain rekisteröityneille käyttäjille).

Ratsut.fi toimii vapaaehtoisvoimin. Vastaamme sähköpostiin muutaman kerran viikossa.

Ongelmia rekisteröitymisen kanssa?

Aina rekisteröityminen ja kirjautuminen ei toimi ongelmitta. Tämä voi johtua esimerkiksi selaimesi asetuksista, tietoverkon ruuhkaisuudesta tai katkosta palvelussa. Alla on lueteltuna muutamia tavallisimpia ongelmatilanteita:

Etkö saanut rekisteröitymisen vahvistusviestiä?

 • Tarkista roskapostilaatikkosi
 • Odota muutama tunti
 • Lähetä sähköpostia ylläpidolle Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja pyydä aktivoimaan tunnuksesi

 Eikö vahvistamislinkki toimi?

 • Kokeile kopioida ja liittää se selaimesi osoiteriville
 • Kokeile silti kirjautua sisään uusilla tunnuksillasi
 • Jos virhe ei poistu vaihda selainta
 • Lähetä sähköpostia ylläpidolle Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja pyydä aktivoimaan tunnuksesi

Saatko kirjautuessasi virheilmoituksen Invalid token tms?

 • Kirjaudu ulos ja sisään muutaman kerran
 • Käynnistä selaimesi uudelleen
 • Jos virhe ei poistu vaihda selainta
 • Odota muutama tunti
 • Lähetä sähköpostia ylläpidolle Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Liitä mukaan saamasi virheilmoitus niin tarkistamme tilanteen.

 Etkö pysty lisäämään ilmoitusta vaikka olet kirjautunut ja aktivoinut tunnuksesi?

 • Kirjaudu ulos ja sisään ja yritä uudelleen
 • Kokeile toisella selaimella
 • Lähetä sähköpostia ylläpidolle Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Liitä mukaan saamasi virheilmoitus niin tarkistamme tilanteen.

Ohjeita kenttien täyttämiseen

 1. Anna ilmoituksellesi kuvaava otsikko
 2. Valitse Luokka, ja luokalle parhaiten soveltuva alaluokka. 
 3. Täytä luokan mukaan avautuvat kentät mahdollisimman hyvin. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä (*). Jos jätät hakukenttiä täyttämättä, ilmoituksesi ei löydy haulla näillä kriteereillä. Esimerkiksi, jos et ole ilmoittanut kohteen hintaa ja käyttäjä hakee hevosia hintavälillä 2000-4000€, ko. hevonen ei näy haussa vaikka olisikin sen hintainen. Hakuun vaikuttavia kenttiä ovat:
  • Luokka
  • Sukupuoli
  • Syntymävuosi
  • Säkäkorkeus
  • Poneilla rotu
  • Koulutustaso
  • Hyppytaso
  • Hinta
  • Lisäksi hakuja voi tehdä vapaatekstihaulla, joka hakee otsikosta, sisällöstä ja kaikista kentistä.
 4. Osoite tai paikka kenttään voit kirjoittaa esimerkiksi katuosoitteen tai paikkakunnan. Kenttä tekee ilmoitukseen kartan
 5. Ota yhteyttä kenttään kirjoita kaikki ne yhteystiedot, joilla haluat sinuun otettavan yhteyttä
 6. Video-kenttään voit lisätä linkin Youtubeen tai Vimeoon. Tämä upottaa yhden videon ilmoitukseesi.
 7. Kuva-kentän kautta voit lisätä enintään 5 kuvaa ilmoitukseen. Ladattavan kuvan maksimikoko on 2MB. Huomioithan kuvaa tai videota julkaistessasi tekijänoikeudet. Jos et ole kuvan ottaja, pyydä aina lupa kuvaajalta. Luvattomat kuvat voidaan poistaa palvelusta kuvaajan pyynnöstä. Toistuvista tekijänoikeusrikkomuksista voimme poistaa käyttäjätunnuksen.
 8. Muista hyväksyä käyttöehdot ennen kuin tallennat
 9. Ilmoitus tulee näkyviin heti. Sitä voi muokata tai sen voi poistaa Ilmoitusten hallinta - Omat ilmoitukset kautta (sivun oikeassa alakulmassa)

Hakutoiminnon käyttö

Ratsujen hakutoiminto löytyy sivun oikeasta palkista ilmoitussivuilla, mobiililaitteilla hakutoiminto on alareunassa.

Haulla voit hakea esimerkiksi luokan, sukupuolen tai koulutustason mukaan. Mitä enemmän laitat hakukriteereitä, sitä tarkempi hakutulos on. Jos haku ei palauta mitään tuloksia, poista osa kriteereistä. Hakuvaihtoehdot muuttuvat valitun luokan mukaisesti.

Ilmoituksista voi myös tehdä vapaatekstihakuja ilman muita kriteereitä. Esimerkiksi vapaatekstihaku "FWB" palauttaa kaikki ne ilmoitukset, joiden tekstissä, otsikossa tai kentissä on mainittu sana "FWB".

Jos hakuehdossa on Min-Max-laatikko, molemmat arvot tulee määritellä, haku ei toimi vain toisella arvolla. Min-Max kentissä voi käyttää vain numeroarvoja.