Laadukas kilpaponi

Myydään
Ota yhteyttä 045 1632644
Lisätty 2024-06-26
Lähettäjä

Kuvaus

Pitkän mietinnän jälkeen olen tullut siihen tulokseen että Topi-ponini etsisi uutta omaa kotia!

Laadukas noin 140-142cm säkäinen oman arvonsa tunteva poni olisi nyt vailla sitä hänen omaa kotia. Topi on luonteeltaan suhteellisen helppo hoitotoimet onnistuu asiallisesti lähes aina!😇 Sopii kaikkien ratsasttettavaksi mutta kun löytää luottamuksen yhteen ihmiseen toimii kuin ajatus ja pystyy tekemään lähes mitä vain. Ajattelisin että sopisi aktiiviselle junnulle jolla valmennus tms apujoukot kunnossa ja läpiratsastaja tiedossa! Myös sopii pienelle aikuiselle koska on suhteellisen varma jalkainen. Ponilla on paljon tehty kaikkea ja nähnyt vielä enemmän joten voisi sopia myös siinä mielessä opettajaksi!

Tasoltaan Topi on tehnyt mun kanssa HeA asioita (pysähdys/käynti nostot, väistöt, sulut, avot ja vaihdot)
Ite kouluratsastaja vähemmän nyt hypätty (noin kerran kahteen viikkoon) mutta toimii siinä sopivalla kuskilla hyvin ja suorittaa hyvällä esteälyllä tehtävät! Olen mennyt myös kaulanarulla ja maastossa ilman satulaa! Nyt ruvettu opettelemaan kärryjuttuja!

Tullut meille 2022 syksyllä projektina ja on nyt täysin valmis jatkamaan matkaa toisen heppatytön tai pojan ratsuna! Vieraissa paikoissa käyttäytyy hyvin, eli siis kisapaikoilla tms ei ongelmaa käsiteltävyydessä, omistajan omien kiireellisten aikataulujen takia ei suuremmin nyt kisailtu aijjemmassa kodissa enemmän esteratsastuksessa.
Ei ole mitenkään läheisriippuvainen. Joskus kävelee koppiin ilman mitään mietteitä välillä miettii mutta harvoin pistää vastaan (on mennyt myös lähettämällä). Matkustaa rauhassa. Valmentauduttu 2022-23 aktiivisesti nyt vähemmän omien opiskeluiden takia.

Ratsastettavudeltaan on yhden/kahden ihmisen poni joten ei annetta ratsastuskouluun, vaan laadukkaaseen yksityiskäyttöön. Alkuun saattaa vähän ”testailla” (olemalla hidas pohkeelle) kun miettii että kuka uusi siellä kyydissä on mutta ajan kanssa rupee toimimaan kun jaksaa työstää ja onkin ihan todella upea silloin (koulutuomareilta paljon kehuja)! 

Käsitellessä on yleensä ihan normaali kiltti mitä nyt saattaa läpeltää kun haluaisi herkkuja. 

Ruuasta on aika ahne ja on hyvä rehunkäyttäjä, joten vapaa heinä on tälle ehdoton ei! Ruokinta täytyy olla kunnossa niin poni pysyy jo sillä erittäin hyvässä kunnossa.

2022 syksyllä ponin tullessa sillä oli keskikokoinen hiekkakertymä mahassa mutta kun se sieltä saatiin pois niin ei ole enää tarvinnut siitä huolehtia (käytetty joka syksy hiekkakuvissa), aina välillä kesän aikana olen kyllä syöttänyt psylliumkuurin vaikka ei olekkaan mitenkään oirehtinut. (Ei ole kerännyt hiekkaa kertaakaan uudelleen) 2022 kevällä saanut toiselta hevoselta potkun takapolveen mutta se on kuvattu ja luutunut takaisin joten ei ole haitannut käyttöä mitenkään (ei turvottele, onnu tms). Ei ole ollut kertaakaan epäpuhdas meillä ollessaan eikä muutenkaan oireillut mitään erikoista.

Tällähetkellä tarhaa kaverin kanssa mutta suht vaikea löytää sopivaa kaveria joten oli pitkään myös yksin.

myynnin syy on että poni on käynyt hieman liian pieneksi minulle ja ostin sen kehitettäväksi projektiksi ja on nyt valmis. Helppo päätös ei ollut joten toivon ymmärrystä ja asiallisia yhteyden ottoja!

Aikuisten yhteydenotot numeroon 045 1632644

Tiedot

Hevosen nimi Topi
Sukupuoli Ruuna
Syntymävuosi 2011
Säkäkorkeus (cm) 142
Rotu ---
Käyttötarkoitus Kilpa
Koulutustaso Helppo A
Hyppytaso (cm) 80
Hintaluokka 8001-12000€
Yhteydenottoja toivotaan Puhelimitse

Sijainti

Jyväskylä
Kartan sijainti ei välttämättä ole tarkka