Osaava ja umpikiltti ystävä harrasteluun

Myydään
Ota yhteyttä p. 050 3061833 (mieluiten WhatsApp)
Lisätty 2024-07-02
Lähettäjä

Kuvaus

Uutta kotia kevyemmässä käytössä etsii todella osaava ja megakiltti 14-vuotias ruuna Lakmus. Lakmus toimii tällä hetkellä opetushevosena Oulunsalon Ratsastuskoululla, edellisen omistajan aikana on tuurannut myös oppilaitoksessa näyttöhevosena ratsastuksenohjaajaopiskelijoille (HeA). Osaa muut vaativan tason asiat (mm. laukkasulut), mutta laukanvaihdot eivät oikein suju.
 
Lakmuksella todettiin viime syksynä jännevaurio, josta on kuntoutunut kouluratsastuskäyttöön. Rakenteeltaan jossain määrin kokkapolvinen, mikä lisää vähän jänteiden rasitusta. On tehnyt töitä nyt 2 tuntia päivässä ja tarhaa vajaan kahden hehtaarin laumatarhassa. Tämä käyttö näyttäisi kuitenkin olevan pojalle vähän liian raskasta, sillä on oireillut nyt kevään aikana muutaman kerran muutaman päivän kestäneellä epäpuhtaudella uusien hevosten saapumisten yhteydessä (eli kun tarhassa on riehuttu enemmän).
 
Luonteeltaan Lakmus on äärettömän kiltti, ja sitä voi hoitaa ja ratsastaa kaikenikäiset ja -tasoiset. Tykkää kavereista, kotona on tallissa levoton yksin ollessaan. Meiltä ei ole muuten kulkenut missään, mutta on ollut yhdellä ratsastuksenopettajien lähijaksolla mukana reissussa. Lastautui, kulki ja ylipäätään reissasi tuolloin täydellisesti (ei myöskään ollut levoton yksin matkustamisesta eikä jäädessään yksin vierastalliin).
 
Esittelemme Lakmuksen erittäin haikein mielin laadukkaaksi harrastuskaveriksi rentoon menoon, ei enää kovempaan kisa- tai opetuskäyttöön. Yhteydenotot p. 050 3061833 (mieluiten WhatsApp). Jos en pysty vastaamaan soittoon, laita viestiä perään niin soittelen takaisin!
 
Oheinen Anniina Pelttarin ottama ratsastuskuva on otettu reilu kuukausi sitten ratsastustunnilta.

Tiedot

Hevosen nimi Lakmus
Sukupuoli Ruuna
Syntymävuosi 2010
Säkäkorkeus (cm) 175
Koulutustaso ---
Hyppytaso (cm) 40
Käyttötarkoitus Harraste
Hintaluokka 5001-8000 €
Yhteydenottoja toivotaan Puhelimitse