Harrastehevonen

Myydään
Hinta: 7500 EUR 7500 EUR
Ota yhteyttä 0449851158
Lisätty 2024-07-08
Lähettäjä

Kuvaus

Myydään ajanpuutteen vuoksi ihana 8-vuotias tamma Hemera, tutummin Helmi. Isä puhdas torinhevonen, emä torinhevosen ja risteytyksen jälkeläinen.

Säkäkorkeudeltaan noin 165cm.

 

Perusluonteeltaan utelias, rauhallinen ja ihmisrakas. Tottunut lapsiin, alle 3-vuotias ollut paljon mukana hoitotoimissa. Lastautunut ja matkustanut hyvin. Ollut myös kiltti kengittää. Luottamuksen rakennuttua tekee melkeinpä mitä vaan pyydetään. Uuden ihmisen kanssa, uudessa paikassa tai muuten stressaavassa tilanteessa voi jännittyä.

 

Ratsastaessa liikkuu omalla moottorilla. Peilaa paljon ratsastajan varmuutta ja reaktiokykyä: hitaamman ratsastajan kanssa voi siis olla enemmän diesel-tyyppinenkin. Mitä enemmän ja säännöllisemmin liikkuu, sitä reippaampi ja yritteliäämpi on ratsastaessa.

 

Kilpailtu kuluvalla kaudella Helppoa A:ta, potentiaalia voisi olla vaativampiinkin luokkiin. Omistajan koulupainotteisuuden vuoksi ei ole hypätty paljoa, mutta jonkin verran puomeja ja kavaletteja on menty sekä hypätty pari kertaa 70-80cm ratoja harjoitusmielessä. Nopealla treenillä valmis kisaamaan ainakin pieniä esteluokkia, enemmällä laitolla hyppäisi varmasti isompiakin.

 

Maastoiltu paljon yksin sekä kaverin kanssa. On maastossa reipas, mutta kuuntelee pidätteet hyvin. Hirnuu yleensä kavereiden perään ja saattaa kotitallille vievän tien risteyksessä yrittää kääntyä kotiinpäin, mutta napakasti äänellä komentamalla näistä tilanteista on selvitty aina korkeintaan pienellä mutkittelulla. Ei pukittele, hypi pystyyn tai lähde käsistä. Voisi sopia aloittelijallekin, ainakin jos tukiverkosto on kunnossa.

 

Teetetty laaja ostotarkastus, jossa todettu etupolvien kasvusaumoissa ja oikean kintereen liukupinnalla terävöitymää sekä etukavioissa lievät kavioruston luutumat. Oikeassa etujalassa kystaa muistuttava harventuma, mutta kuvantanut eläinlääkäri epäillyt kuvausvirheeksi. Vasemman takajalan manica flexoria reagoinut lievästi toukokuussa, mutta kesäkuun ultrakontrollissa takajaloissa ei lainkaan löydöksiä eli on täysin parantunut. Todettu näissä tutkimuksissa eläinlääkärin toimesta soveltuvan aiottuun harrastekilpakäyttöön. Lausunnot ja kuvat saatavilla. Ei ähky- tai kaviokuumetaustaa tai muuta vastaavaa. Laiduntanut kesäisin ongelmitta. Madotettu, rokotettu ja hampaat hoidettu säännöllisesti. On terve. Varsonut myös nuorempana ja hoitanut varsansa hyvin.

 

Helmi asuu vielä jonkin aikaa Etelä-Suomessa ennen kuin muuttaa takaisin Rovaniemelle. Videoita saatavilla hoitotoimepiteistä, lastauksesta ja ratsastuksesta, mutta Helmiä saa toki tulla itse kokeilemaankin.

Tiedot

Hevosen nimi Hemera
Sukupuoli Tamma
Syntymävuosi 2016
Säkäkorkeus (cm) 165
Koulutustaso Helppo A
Hyppytaso (cm) 80
Käyttötarkoitus Harraste
Hintaluokka 5001-8000 €
Yhteydenottoja toivotaan Puhelimitse

Sijainti

Hyvinkää
Kartan sijainti ei välttämättä ole tarkka