6v sh-r potentiaalinen kisahevonen

Myydään
Hinta: 10000 EUR 10000 EUR
Ota yhteyttä 0504005536
Lisätty 2022-10-30

Kuvaus

Uuteen tavoitteelliseen kotiin erittäin kehityskykyinen 6-vuotias SUOMENHEVOSRUUNA, POTENTIAALINEN KILPARATSU

Isokokoinen, mutta ei raskasrakenteinen vaan kokoonsa nähden urheilullinen. Säkäkorkeus n. 170cm, sopii siis myös pitemmän henkilön tai miehen ratsuksi.

Perusterve, rokotettu, ei hankoside- eikä jännevammoja, ei alttiutta toistuville hengitystiesairauksille, ei lihas- eikä lannehalvausoireita. Puikkoluusta irronnut lastu poistettu kirurgisesti vuosi sitten, ei irtopaloja (kuvattu nuorempana pariinkin otteeseen ilman löydöksiä). Ei etupolvien karpaalikanavaoireita, varmennettu tähystyksellä. Ei hankaa eikä ole kesäihottumaoireita, hyvät jouhet. Ostotarkastuksen saa teettää haluamassaan laajuudessa ostajan lukuun.

Joustavat, kimmoisat liikkeet ja erikoisen hyvä, pyörivä laukka. Poikkeuksellisen notkea sivusuunnassa, kääntyy pienessäkin tilassa.

Hyvä syömään ja juomaan, ei nirsoile mitään ruokia. Ei ole tiedossa olevia ruoka-aineallergioita. Ei ähkytaustaa eikä hiekansyöntitaustaa (kuvattu ilman löydöksiä). Tarhassa kaataa vesiastiat tahallaan.

Hyvä kengittää, hyvät kaviot, 5:n kenkä, ei kaviokuumetaustaa eikä kaviohalkeamia.

Kaikki hoitotoimenpiteet sujuu, ei vetopaniikkia, hyvä klipata ja raspata.

Asiallinen kuljettaa, mennyt kopilla sekä kuorma-autolla yksin sekä porukassa.

Valmennettu säännöllisesti varsasta saakka, etupäässä kärryillä, joskus menty vaihtelun vuoksi maastossa ratsain. Kunto hyvä ja voimataso takaosassa hyvä. Toimiva ajaa sekä ratsastaa yksin ja porukassa. Liikennevarma, ei pelkää ajoneuvoja eikä kovia ääniäkään. Ei ole kilpailtu raveissa, koska vauhti ei riitä hyväksi ravihevoseksi. Reipas kuitenkin liikkumaan, niin kärryistä kuin ratsain. Ravikilpailuoikeus tullaan poistamaan.

Ratsutettu hiukan, erittäin nopea oppimaan ja kehittyy huimasti. Ratsastettu niin kentällä kuin maastossa. Osaa kulkea kävelykoneessa (karusellissa) hyvin.

Sopeutuu elämään niin pihattoon kuin karsinaan. Pihatto on ruunalle mieluisampi, jolloin sen energiat ovat tasaisemmat, kun saa liikkua enemmän. Karsinaelämässä ruokinnan energiamäärää kannattaa laskea.

Tarhattu yksinään sähköllisessä lankkutarhassa. Mikäli pelkässä sähköaidassa ei isku toimi, niin ei välttämättä pysy siellä ainakaan loimituskautena. Soveltuvuutta laumaan ei ole tiedossa. Ei kärsi eroahdistuksesta. Saattaa kokeilla taluttaessa liian reipasta etenemistä.

Kiltti ja toimiva hevonen, kun on määrätietoisissa ja kokeneissa käsissä. Ei myydä aloittelijalle/kokemattomalle. Oikeissa käsissä ruunassa on potentiaalia kilparatsuksi paljon ja toivomme sen saavan näyttävän kykyjään kilpailuissa.

Koeratsastusmahdollisuus (kentällä ja/tai maastossa) hevosen kotitallilla Tikkakoskella Jyväskylässä sovittuna ajankohtana henkilölle, jolla rahoitus- ja tallipaikka-asiat kunnossa.

Ratsuttajan kommentit tämänhetkisessä tilanteessa: Perusratsastettu. Väistää pohjetta ja hakeutuu tuntumalle. Kädelle kevyt ja pehmeä, ei etupainoinen. Pystyy ratsastamaan hyvin pelkällä istunnalla. Hieno kolmitahtinen laukka, jonka nostaa kumpaankin suuntaan. Myös käynnistä. Näytetty puomeja ja pieniä esteitä. Menee reippaasti kaikesta yli. Oppii nopeasti ja tekee kivalla asenteella töitä. Lisäkouluttamalla kiva peli kisoihin lajissa kuin lajissa. Ei kuitenkaan aloittelijan hevonen ison koon ja herkkyyden vuoksi.

Täysi-ikäisten yhteydenotot hevosen valmentajalle p. 050-400 5536 / Anne Takapuro. Hevosesta on saatavilla videoita WhatsAppilla.

Koeratsastanut henkilö voi esittää asiallisen tarjouksen.

Tiedot

Hevosen nimi Viskattu
Sukupuoli Ruuna
Syntymävuosi 2016
Säkäkorkeus (cm) 170
Koulutustaso ---
Hyppytaso (cm) 40
Käyttötarkoitus Kilpa
Hintaluokka 8001-12000€
Yhteydenottoja toivotaan Sähköpostilla tai puhelimitse

Sijainti


Tikkakoski

Hae ilmoituksista