Koulusuokki 14v.

Ota yhteyttä Viesti tai soitto 040-7419428
Lisätty 2023-03-14

Kuvaus

Esittelyssä silmäteräni, komea suomenhevosruuna Vili-huri (s. 2009, i.Joihuri). Säkä kotimittauksella 163-164cm. Meillä syntynyt eli koko historia tiedossa. Ratsu isolla R:llä ja mikä parasta tämän rakkaan kansallisrotumme kanssa, toimiva ja monipuolinen käyttöhevonen, jonka kanssa touhailu on ihmisen parasta aikaa.

Hepan päätyönä on minun kouluratsuna toimiminen, on kisakunnossa (helppo b) ja käymme säännöllisesti valmennuksissa. Minun kisahermojen puutteessa, startattu harj.kisoissa ja muutamissa seurakisoissa, tuore Pay&Ride B:4 tältä keväältä, ~66%. Tekee kotona helppoA -juttuja. Menee koko ajan eteenpäin.

Luonteeltaan nöyrä ja kiltti, mutta erittäin herkkä. Tarvitsee osaavan ja rennon kuskin, jotta näyttää parhaimpansa. Monentasoiset ratsastajat voivat toki puksutella menemään. On suomenhevoseksi tosi herkkä avuille ja istunnalle, ei siten ihan aloittelijan ratsu. Ei osaa tuhmailla. Juoksutuksessa ja ohjasajossa toimii hienosti. Lapsia voi laittaa selkään vaikka kolme kerrallaan, 9-vuotias taitava tyttäreni voi treenailla maneesissa ilman taluttajaa (ei ole laukannut vielä), hienosti ja varovaisesti kuljettaa lapsia, myös liikuntarajoitteinen sukulaispoika on ratsastanut talutuksessani. Ei ole kuitenkaan yksistään lasten hevonen.Viime talvena hypätty ensimmäisen kerran pieniä esteitä, maahankaivettuja mielenvirkistysjuttuja estevalmentajan valvovan silmän alla. Puomeja menty. Yhden kerran irtohypytetty. Ei ole mikään estehai (en kyllä minäkään)

Raviuraa 15 startin verran (startit vuosina 2014-2016). Hevonen oli 6-7-vuotias kun ensimmäisen kerran kiipesin selkään, tarkoitus oli raviuran ohella ratsastaa. Mutta sille tielle jäätiin. Ajettu myös reellä, uitettu kesäisin ja maastoiltu paljon. Kovakuntoinen, reippaat laukkamaastot metsäteillä ja pelloilla ovat hevosen mieleen, mutta myös metsässä samoilut, hangessa kahlaaminen ja pitkät kävelymaastot taittuvat hienosti. Ei kyttää tai pelkää. 

Kaikki käy hoitohommissa, kengitys, raspaus,klippaus jne. Seisoo vaikka päivän paikallaan lasten hoidettavana.(Noh, ruokaa kun antaa välissä) . Ei tee pahaa kärpäsellekään. Käyn yksin valmennusreissut, lastaus ja kuljetus ongelmatonta, järkevä reissussa ja tukeutuu ihmiseen vaikka uudet paikat jännittäisivät.

Meillä ollut sekä pihatto- että tallihevosena. Ei kesäihottumaa. Klipattu viimevuosina, jotta maneesissa treenaminen onnistuu. Kasvattaa hienon punaisen talvitakin. Tarhannut yksin, mutta soveltuisi varmaan laumaankin, on sopuisa ja seurallinen muiden hevosten kanssa. Lapsi voi taluttaa kotioloissa, ei jyrää.

Terveys on ollut aina hyvä. Hieron ja laseroin säännöllisesti. Ei mitään huonoja tapoja. Hyvä rehunkäyttäjä.

Myynnissä vain, koska mieheni mielestä yksi vaimon ratsu tallissa riittää :)

Näkisin tämän kivana kouluheppana, osaavissa käsissä, jossa nuttura ei kuitenkaan liian kireällä, ja pääsisi monipuolisesti liikkumaan.

Lisätietoja viestillä tai soittamalla. Lapua. Ei ylläpitoon. Ell tarkastus tehty 09/22 (kliininen, taivutukset ja jalka/selkäröntgat), ei huomautettavaa. Rontgenkuvat mahdollista saada s.postilla. Kysy tuoreita videoita viestillä. 

Tiedot

Hevosen nimi Vili-Huri
Sukupuoli Ruuna
Säkäkorkeus (cm) 164
Koulutustaso Helppo B
Hyppytaso (cm) 40
Käyttötarkoitus Harraste
Hintaluokka 8001-12000€
Yhteydenottoja toivotaan Puhelimitse

Sijainti


Lapua

Hae ilmoituksista