Arvokas 1-vuotias geenivaravarsa Parikan Loiste

Myydään
Hinta: 5000 EUR 5000 EUR
Ota yhteyttä Puh. 040 739 0494
Sposti: pia ( a ) parikantila . fi
Lisätty 2024-02-01

Kuvaus

Esitellään arvokas 1-vuotias geenivara-sh-varsa
 
** Parikan Loiste **
 
Parikan Loiste (Morkooli - Saran Sovitus - Nysteri - Pilven Poika) on erilaisensukuinen vuotiaaksi kääntynyt suomenhevostamma monipuoliseen käyttöön, näyttöön ja siitokseen.
 
Varsa edustaa suomenhevosen harvinaisimpia sukuhaaroja. Se itse on uhanalaista Kirpun linjaa, ja sen sukutaulussa esiintyy valtaoreista ainoastaan Vieteri kerran emän-emän-isän-isänä.
 
Loisteen sukutaulu vilisee arvostettuja isäoreja: Murron TitaaniHiltoApeliNysteri ja Pilven Poika. Varsa onkin lupaava paitsi koulu- ja esteratsastuksessa, niin myös työkäytössä. Se soveltuu erinomaisesti laadukkaaseen monipuoliseen harrastamiseen.
 
Varsan isä Morkooli on kilpaillut kouluratsastuksessa heA-tasolla ja ollut lisäksi ravikäytössä. Morkoolin ratsastettavuus on erinomainen, ja se on luonteeltaan nöyrä sekä ystävällinen.
 
Varsan emä, nuori Parikan Saraste, on pärjännyt hyvin suomenhevosten laatuarvosteluissa kvaalautuen joka kerta finaaliin ja saaden irtohypytyksestä huippupisteet: 9,25-9,25-9,5.
 
Emänisä Saran Sovitus on kilpaillut menetyksekkäästi niin este- kuin kouluratsastuksessakin. Saran Sovitus oli luonteeltaan todellinen herrasmies.
 
Eei Nysteri sekä eeei Pilven Poika ovat molemmat moninkertaisia suomenhevosten koulumestareita ja valiopalkittuja suomenhevoslegendoja.
 
Varsa itse on luonteeltaan iloinen ja ystävällinen. Sitä on käsitelty paljon, ja se toimii hyvin kaikissa tilanteissa. Askellajit ovat laadukkaat ja rakenne korrekti. Varsa on tottunut monipuoliseen maatilaelämään ja tulee hyvin toimeen toisten hevosten kanssa.
 
Parikan Loisteeseen voi tulla tutustumaan syntymätallillaan Heinolan Lusissa. Myös emä Parikan Saraste on nähtävillä samalla tallilla.
 
Hp. 5 000 € (sis alv 24 %)
 
Lisätiedot: Kasvattaja Pia Parikka, p. 040 739 0494, pia ( a ) parikantila . fi
Lisätietoja syntymätilasta: https://www.facebook.com/parikantila
Kuvat: Jenna Kenttä

Tiedot

Hevosen nimi Parikan Loiste
Sukupuoli Tamma
Syntymävuosi 2023
Laji Yleiskäyttö
Käyttötarkoitus ---
Hintaluokka 2001-5000 €
Yhteydenottoja toivotaan Sähköpostilla tai puhelimitse

Sijainti

Viikinäistentie 30, 19210 Lusi
Kartan sijainti ei välttämättä ole tarkka